nieuws

Belangenbehartiger Duitse verzekerden eist helderheid van toezichthouder

Archief

De ‘Bund der Versicherten bdV’, de belangenbehartiger van verzekerden in Duitsland, heeft bij toezichthouder BaFin aangedrongen verzekerden helderheid en duidelijkheid te verschaffen over de financiële situatie bij levensverzekeraars

Hierover is in Duitsland de nodige onrust ontstaan nu bekend is geworden dat drie verzekeraars -Victoria Lebensversicherung, Axa en Gothaer – niet voldoen aan de door de toezichthouder gehanteerde ‘stresstest’, een soort laatste financiële waarschuwing voor verzekeraars. Hierbij wordt namelijk getest of een verzekeraar zijn financiële verplichtingen kan nakomen wanneer hun beleggingsportefeuille- en daarmee hun vermogenspositie – met nog eens 35% in waarde zou dalen. De bdV eist nu duidelijke voorlichting van de Duitse verzekeringskamer welke waarde en belang moeten worden gehecht aan deze test en de op grond hiervan getroffen maatregelen.

Reageer op dit artikel