nieuws

Belang Univé in Overijsselse participeerder

Archief

Univé Verzekeringen heeft een belang van 25% genomen in de Overijsselse Participatie Maatschappij (OPM), een dochter van de Overijsselse Ontwikkelings Maatschappij (OOM).

De OOM, eigendom van de provincie Gelderland en het ministerie van Economische Zaken, heeft van oudsher een ontwikkelingsfunctie in de economische activiteiten van Overijssel. Daartoe behoort ook het participeren in het regionale bedrijfsleven.
Begin dit jaar is die functie geprivatiseerd en in een BV ondergebracht. Het kapitaal van circa f 20 mln is momenteel verdeeld onder Univé (25%) en de OOM (75%). Univé verschafte voorheen ook de OOM al kapitaal. Voor de nieuwe participatiemaatschappij wordt nog gezocht naar nieuwe financiers (funders), zodat het OOM-belang onder de 50% uitkomt.

Reageer op dit artikel