nieuws

Behaenk slaat vleugels uit

Archief

De Delftse Adviesgroep Behaenk wil de huidige groei van het bedrijf continueren door het aantal franchisenemers uit te breiden. Het aantal werknemers moet voor het jaar 2000 van 110 zijn toegenomen tot 250. Behaenk wil naast de huidige acht vestigingen zes nieuwe vestigingen openen.

De franchise-organisatie denkt aan nieuwe kantoren in Leiden, Zoetermeer, Nieuwegein, Dordrecht, Breda en Eindhoven. Welke steden precies in aanmerking komen, hangt af van de reagerende franchisenemers.
De franchisenemers worden via advertenties in de vakbladen benaderd. “Ze worden in het hoofdkantoor in Delft getraind”, vertelt directeur A.P. Blok. “Meestal betreft het tussenpersonen die al een eigen kantoor hebben. Zij kunnen na de opleiding weer vanuit hun eigen kantoor binnen de Behaenk Adviesgroep opereren. Ook mensen in loondienst die het tijd vinden worden de bakens te verzetten, reageren op onze oproep. Wij leiden de ploegen op en zetten ze vervolgens terug in hun bakermat.”
Om de groei op te vangen wordt ook het Delftse hoofdkantoor door aankoop en nieuwbouw uitgebreid. Met de ingrepen verviervoudigt de werkruimte. De oplevering wordt eind september verwacht.
Schaalvoordelen
“Onze formule blijkt succesvol”, aldus Blok. “In 1993 werkten nog 22 personen bij Behaenk, dat aantal ligt nu op 110 medewerkers. De groei is een gevolg van de marktontwikkeling waar wij op anticiperen. Wij groeien niet om de groei, maar omdat alle betrokken partijen er baat bij hebben. Er is sprake van een win-win-situatie. Door uitbreiding vergroten we de stabiliteit en de continuïteit. Een grotere omvang brengt schaalvoordelen met zich mee, waardoor bijvoorbeeld automatisering en drukwerk naar verhouding goedkoper worden. Ook de klanten biedt het winst: je advies-reach neemt toe, omdat je meer kennis in huis hebt.”
Blok denkt niet dat het moeilijk zal worden nieuwe franchisenemers te recruteren. “Als je leest dat liefst 60% van de tussenpersonen denkt over samenwerking, dan hoef je daar maar een klein deel van te bereiken om de geplande groei te effectueren.”
Blok sluit een landelijke dekking van de adviesgroep op den duur niet uit, maar is in beginsel meer gericht op uitbreiding in de nabijheid van het hoofdkantoor. “Toch zitten we al niet uitsluitend meer in de Randstad, er zijn bijvoorbeeld ook contacten in Malden bij Nijmegen, waar we met drie lokale makelaars samenwerken.”

Reageer op dit artikel