nieuws

‘Beestachtig goedlopende’ onderlinge houdt zich schuil

Archief

De afgelopen weken heeft regelmatig een advertentie in De Telegraaf gestaan, waarin een onderlinge te koop wordt aangeboden. De aanbieder verschuilt zich achter een faxnummer en negeert verzoeken om informatie.

In de advertentie wordt een “beestachtig goedlopende onderlinge waarborgmaatschappij” aangeboden voor een bedrag van f 6 mln inclusief solvabiliteit. Volgens de adverteerder betreft het een “koopje”. Gegadigden kunnen reageren via een faxnummer dat als kengetal Enschede heeft en waarvan de eerste twee cijfers verwijzen naar de gemeente Losser. In deze regio zijn twee onderlinge huisdierenverzekeraars actief: Pico Bello en Animas (NHZ). Pico Bello is statutair gevestigd in Losser, heeft een adres in Gronau (Duitsland) en een postbus in Losser. Zweer Krommendijk, oprichter en secretaris/penningmeester van deze onderlinge ontkent echter dat hij achter de advertentie zit.
De onderlinge waarborgmaatschappij Animas is statutair gevestigd in Enschede, is onderdeel van NHZ (Nationaal Huisdieren Ziekenfonds) BV, dat een onderdeel is van Rema BV, een bedrijf waarvan Hans Rosink in Glane enig aandeelhouder is. Qua omvang zou Animas aardig overeenkomen met de aangeboden onderlinge. Aan Animas werden in 1998 de (vrijgestelde) onderlinge huisdierenverzekeraars Creon, HOF en DIP toegevoegd, waarmee het aantal polissen op minstens tienduizend kwam. Ook kan Animas worden verkocht zonder dat daarvoor toestemming moet worden gevraagd aan verzekerde leden. Bestuurders van Animas zijn namelijk: NHZ en Rema. Animas past dus volkomen in het plaatje, maar Rosink ontkent dat hij de advertentie heeft geplaatst.
Verzoeken, via het betreffende faxnummer, om meer informatie hebben niets uitgehaald. Tot nu toe heeft de onderlinge namelijk niet teruggefaxt. De Pensioen- en Verzekeringskamer mag niet meedelen of daar een eventuele verkoop is gemeld.

Reageer op dit artikel