nieuws

Beekmans nieuwe topman Elvia Reis

Archief

Joop Beekmans wordt met ingang van 1 mei de nieuwe directeur van Elvia Reisverzekeringen. Hij volgt Trevor de Vries op, die tot bestuurslid van het internationale moederbedrijf Almonda (Allianz) is benoemd.

Joop Beekmans (45) heeft de afgelopen vijftien jaar diverse managementfuncties vervuld bij onder andere Eagle Star, Threadneedle (Zurich) en Lombard in Luxemburg. De afgelopen vijf jaar werkte hij als zelfstandig marketingconsulent en interim-manager. Zijn laatste interim-opdracht voerde hij uit voor AXA, in de functie van directielid van het captivebedrijf Kröller.
Bij Elvia Reis gaat Beekmans zich ten eerste bezighouden met de verdere integratie van Elvia Reisverzekeringen en de tot dezelfde groep behorende alarmcentrale Mondial. Tevens zal hij zich gaan richten op het uitbouwen van de mogelijkheden van de Internet-technologie.
Veel inhoudelijks wil Beekmans nog niet over zijn nieuwe functie kwijt (“Ik heb hier nét de koffie-automaat ontdekt”), maar zegt al wel de beperkingen van Internet te kennen. “Ik kan mij niet indenken dat consumenten op Internet op zoek gaan naar een reisverzekering. Het merendeel blijft verkocht worden via intermediair of reisbureau.” Dat is een opmerkelijke visie, aangezien nou juist de reisverzekering gezien wordt als een product dat zich bij uitstek leent voor distributie via Internet.

Reageer op dit artikel