nieuws

Bedrijven VS trekken minder geld uit voor zorgpolissen personeel

Archief

De premies voor collectieve ziektekostenpremies zijn dit jaar met 11,2% gestegen

Dat is de vierde premieverhoging met dubbele cijfers op een rij. Voor ziektekostenpolissen met gezinsdekking zijn Amerikaanse werknemers sinds 2001 gemiddeld 59% meer gaan betalen. Gemiddeld betalen werknemers 16% mee aan individuele ziektekostenpolissen en 28% aan polissen waarop de gezinsleden zijn meeverzekerd. Mede door de gestegen kosten is het percentage Amerikanen dat zich via zijn werkgever tegen medische kosten kan verzekeren gedaald van 65% tot 61%. Het betreft in totaal vijf miljoen werknemers. Tevens geeft 52% van de grote ondernemingen en 15% van het midden- en kleinbedrijf aan dat zij de financiële bijdragen van hun werknemers aan de ziektekostenverzekering vrijwel zeker zullen verhogen.

Reageer op dit artikel