nieuws

Becam Verzekeringen voert spaarprodukt van Avéro

Archief

Becam Verzekeringen, een dochteronderneming van financieringstussenpersoon Becam Intermediair in Emmeloord, voert sinds kort het Eigen Huis Spaarplan van Avéro. Met dit produkt mikt Becam op consumenten die willen sparen voor de aankoop van een huis.

Het private label-produkt (‘Eigen-Huis-Sparen’) van Becam combineert de (fiscale) voordelen van een spaarrekening en van een spaarverzekering. Ook is een risicodekking ingebouwd die bestaat uit het kapitaal bij overlijden plus de helft van het spaartegoed, tenzij het spaarsaldo op dat moment hoger is.
Het opgebouwde spaartegoed kan op elk moment worden betrokken in de hypotheek bij aankoop van een huis, maar mag ook worden aangewend voor andere doeleinden. Het rendement dat door Becam (lees: Avéro) wordt uitgekeerd over het spaartegoed is gelijk aan de geldende hypotheekrente van het Avéro Hypotheekplan minus 1%.
Eenmalige korting
Consumenten die hun aanvraag voor het spaarprodukt voor een bepaalde termijn insturen naar Becam kunnen een éénmalige korting van f 85 aan administratie- en poliskosten tegemoet zien. Volgens Becam kunnen in dat geval die kosten worden bespaard, omdat “alle gegevens van de aanvrager dan nog bij de hand zijn.”
Directeur P. Becker wil de nieuwe activiteiten van zijn bedrijf op het gebied van sparen, verzekeringen, en hypotheken niet toelichten “Uit concurrentie-overwegingen”, zegt hij. De verkoop van het produkt Eigen-Huis-Sparen is een proefproject, aldus Becker. Ook wil hij niet ingaan op de vraag of de korting van f 85 in strijd is met het provisie-afstandsverbod in de Wet Assurantiebemiddelingsbedrijf (Wabb).
Vorige maand is Becam met een loondienstorganisatie (zo’n 8 medewerkers) begonnen voor de bemiddeling in verzekeringen. Hypotheken en spaarprodukten (Becam Spaar Centrum) worden verkocht vanuit Emmeloord.

Reageer op dit artikel