nieuws

Becam gaat door met andere Bom-spots

Archief

De tv-spots waarin Frits Bom als Leningman de kredieten van Becam aanprijst, misleiden de consument. Dat heeft de Reclame Code Commissie (RCC) geoordeeld naar aanleiding van tal van klachten. Desondanks blijft Bom de hoofdrol spelen bij Becam, want binnenkort komen er nieuwe spots op de buis.

Volgens de RCC heeft het publiek vertrouwen in Bom, die voorheen met programma’s als De Vakantieman en De Ombudsman naar voren kwam als kritisch belangenbehartiger van gedupeerde consumenten. Van dat imago maakt Becam misbruik, doordat wordt gesuggereerd dat ‘De Leningman’ een dergelijk programma is, vindt de RCC. Het advies is om de reclame niet meer uit te zenden.
Becam-moeder DSB is verbaasd: “Het is duidelijk dat het om een reclamespotje gaat”. Daarmee wordt onder meer gedoeld op de uitspraak van Bom aan het eind van de spot: “We gaan er even tussenuit voor de programma’s”. Desondanks zal de Leningman niet meer te zien zijn. Bom keert echter wél terug in de Becam-reclames. Er is inmiddels een nieuwe serie commercials in aantocht waarin de ex-Vakantieman weer een hoofdrol speelt. “Maar dan in een andere setting”, belooft DSB.
De Leningman keert niet terug in de Becam-spots.

Reageer op dit artikel