nieuws

Bearzatto weg na fusie Amicon met Geové RZG

Archief

Delio Bearzatto, die lid zou worden van de raad van bestuur van het nog te vormen concern Amicon Geové RZG, stapt op als de fusie is afgerond.

Bearzatto (51) is nu lid van de raad van bestuur Amicon (naast voorzitter Leo van den Akker die eind van het jaar met de vut gaat). Samen met Henk Schildkamp van Geové RZG zou hij de raad van bestuur gaan vormen van het nieuwe concern. Bearzatto heeft echter laten weten dat hij “om persoonlijke redenen” vertrekt, zodra de fusie is afgerond. Streefdatum hiervoor is 1 oktober.
Volgens Bearzatto’s woordvoerder Jacques Françoys heeft Bearzatto al een andere functie, maar wil hij daarover nog niets zeggen. Ook wil Bearzatto niet bekend maken of hij binnen of buiten de branche aan de slag gaat. Bearzatto werkt sinds eind 1997 bij Amicon. Hij was onder meer directeur bij de Zwolsche Algemeene en bij Aegon.
Volgens Amicon heeft Bearzatto’s vertrek geen consequenties voor de voorgenomen fusie. Begin juni stapte Henk Kegel, vice-voorzitter van Geové RZG op. Zijn vertrek hield geen verband met de fusie, maar met de slechte resultaten bij Geové.
Het is nog niet bekend wie nu samen met voorzitter Schildkamp de raad van bestuur van het nieuwe bedrijf gaat vormen. Begin juli zouden de directieleden van het nog te vormen concern worden benoemd, maar dit is opgeschort totdat het nieuwe bestuurslid bekend is.

Reageer op dit artikel