nieuws

BCE presenteert website en nieuwe voorzitter

Archief

Bureau Coördinatie Expertise-organisaties (BCE), de overkoepelende organisatie van expertisebureaus, heeft een website én een nieuwe voorzitter. Henk Grootkerk nam tijdens de jaarvergadering van het BCE de voorzittershamer over van Pim Polak Schoute.

De nieuwe website (http://bce.schade-expertise.org) biedt informatie over doel en activiteiten van de brancheorganisatie. Ook is een ledenlijst te raadplegen, inclusief adres-, telefoon-, fax- en e-mailgegevens, en van de aldaar werkzame experts, taxateurs en personenschaderegelaars.
Tevens kan er direct gelinkt worden naar de websites van BCE-leden. Op de site is verder binnen- en buitenlands nieuws uit de expertisewereld te lezen. Ook is er een expertise-agenda, waarin de belangrijkste evenementen uit de branche zijn opgenomen.
In een later stadium wordt een extranet gerealiseerd, waarbij leden zowel met elkaar als met opdrachtgevers kunnen communiceren. Bij calamiteiten kunnen dan online opdrachten verstrekt worden.
MKZ
De nieuwe BCE-voorzitter Henk Grootkerk, directeur van GAB Robins Takkenberg, prees in zijn eerste toespraak de professionalisering die het BCE de afgelopen tien jaar heeft doorgemaakt. Voorbeeld daarvan is de coördinerende rol van de organisatie in de MKZ-crisis; een opdracht van de Rijksdienst voor Keuring van Vee en Vlees. De experts die belast zijn met de schadetaxaties in het veld worden bij de logistiek, planning en administratieve afwikkeling begeleid door een team namens het BCE.
Het BCE-bestuur is vanwege de uitbreiding met een aantal nieuwe vakgebieden en de toegenomen werkzaamheden uitgebreid met drie personen. Dit zijn: Henk Arntz (afdelingsvoorzitter Scheepvaart en Techniek), Tom Boele (Taxatie) en Frank Reijnen (Personenschade).
Het BCE-bestuur met de nieuwe en oude voorzitter, vlnr: Adriaan Westerhof, Frank Reijnen, Peter Hamerslag, Henk Grootkerk, Maup Hoppzak, Pim Polak Schoute, Dik de Jongh, Tom Boele, Hans de Hoog en Mark Vos. Henk Arntz ontbreekt in het gezelschap.

Reageer op dit artikel