nieuws

Bavam biedt Mifid-dekking

Archief

Omdat het nationaal regime voor beleggingsadviesrichtlijn Mifid is uitgesteld tot na 1 januari, biedt beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar Bavam hypotheekadviseurs vanaf die datum een uitbreiding van de dekking.

Verzekerd is dan de aansprakelijkheid voor advies over beleggingsfondsen tot _ 500.000 per aanspraak en _ 750.000 per jaar. Voorwaarde is dat het gaat om fondsen die onder nationaal instellingstoezicht staan en dat een klantprofiel wordt opgesteld, ondertekend en gedurende de looptijd bewaard.
In afwachting van het nationaal regime voor Mifid was er al een voorlopige vrijstellingsregeling voor adviseurs die geen andere beleggingsdiensten verlenen dan het ontvangen en doorgeven van beleggingsorders van cliënten of hierover adviseren. Dit betekent dat de tijdelijke vrijstelling van de Mifid-verplichtingen wordt verlengd, aldus de Bavam.
Tussenpersonen die nu mogen adviseren over levensverzekeringen, hypothecair krediet of financiële instrumenten mogen dit voorlopig blijven doen onder de voorwaarden, zoals die tot 1 november golden.

Reageer op dit artikel