nieuws

Basisverzekering is een feit

Archief

De Eerste Kamer heeft vandaag ingestemd met de Zorgverzekeringswet. Ook de Wet op de Zorgtoeslag is aangenomen. Hoogervorst, minister van Volksgezondheid, heeft toegezegd ernaar te streven om wettelijk te regelen dat verzekerden die niet voor 1 januari 2006 op het aanbod van hun zorgverzekeraar hebben gereageerd, per 1 januari wettelijk verzekerd zullen zijn. 

Willen verzekerden alsnog van verzekeraar veranderen, dan kan de verzekerde de nieuwe zorgverzekering tot 1 maart 2006 met terugwerkende kracht opzeggen. Daarna heeft de verzekerde nog tot 1 mei 2006 de tijd om (met terugwerkende kracht tot 1 januari 2006) een zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar te sluiten.   
Vanaf 4 juli start de overheid een landelijke informatiecampagne over de nieuwe Zorgverzekeringswet en vanaf 15 augustus gaat de Belastingsdienst met een campagne over de zorgtoeslag van start.

Reageer op dit artikel