nieuws

Basic-life lanceert twee direct ingaande lijfrenten

Archief

Basic-life, de internetverzekeraar van ASR, komt met twee directe ingaande lijfrenteverzekeringen. De eerste is op basis van beleggingseenheden, de garantievariant in euro’s volgt later dit jaar.

Volgens Basic-life is de directe ingaande lijfrente in units als eerste geïntroduceerd, omdat “de vraag naar dit product momenteel erg groot is”. Er zijn nu zo’n tien levensverzekeraars die een directe ingaande beleggingslijfrente in hun assortiment hebben. Definitieve toestemming van de belastingdienst voor deze productvorm is er overigens nog altijd niet.
Een opvallend element van de beleggingslijfrente van Basic-life dat het fictieve rendement van de beleggingen niet standaard 8% is. De klant kan naar eigen inzicht kiezen voor rendementen tussen de 0% en 8%. Op basis van de werkelijk behaalde rendementen wordt de hoogte van de periodieke uitkering om de drie jaar bijgesteld.
De koopsomstorting kan worden belegd in zes fondsen: het ASR Fund, het Basic-life AEX Fund, het Basic-life Euro Equity Fund, het Basic-life Mix Fund, het Basic-life Bond Fund en het Basic-life Deposit Fund. De eerste twee fondsen zijn in juli aan het arsenaal toegevoegd.
Kosten
De internetverzekeraar heeft vijf vormen van de direct ingaande lijfrente voor ogen: als basisaftrek, stakingswinst, FOR, gouden handdruk en saldo-lijfrente. Er kan gekozen worden tussen een levenslange uitkeringen, maximaal drie tijdelijke lijfrenten of een combinatie hiervan. Als uitbetalingstermijnen kan worden gekozen tussen maand, kwartaal, half jaar of jaar.
Voor iedere uitbetaling rekent Basic-life vijf euro aan kosten. Daarnaast worden administratiekosten (36 euro per jaar) en beheerkosten (0,5% van de poliswaarde per jaar) in rekening gebracht. Van de betaalde koopsom wordt 98,25% geïnvesteerd in de fondsen, waarbij bij aankoop van de units 0,5% aankoopkosten worden gerekend.
Tussenpersoon
Via het besloten deel van de website (www.basic-life.nl) kunnen tussenpersonen de nodige handelingen verrichten. Zo kunnen offertes worden opgemaakt en zijn aanvraagformulieren en polisvoorwaarden te downloaden.

Reageer op dit artikel