nieuws

Basic-life in aanval met koopsomtarief

Archief

Basic-life, de Internet-verzekeraar van de ASR Groep, verscherpt zijn koopsomtarief fors.

De ASR-dochter claimt de beste koopsomverzekering te hebben. “Nu de introductieperiode is afgesloten, gaat Basic-life vol in de aanval met haar eerste product: de universal-life koopsom”, zo kondigt de Internet-verzekeraar zijn jongste aanbieding aan.
Onder “het actietarief” wordt verstaan een verlaging van de beheerkosten (van 0,75% naar 0,5%) en een flinke verhoging van de investeringspremies. Het investeringspercentage (vóór aftrek van de provisie) wordt zelfs verhoogd tot boven de 100%. Bij koopsommen tot 7.500 euro is dat 101% (minus provisie), tussen 7.500 en 12.500 euro is dat 102% en bij koopsommen boven 12.500 euro wordt het percentage 103. “Wij verdienen die opslag op de inleg terug via de beheerkosten”, aldus Joost Melis van Basic-life. “Hoe hoger de kapitalen worden, hoe hoger ook onze inkomsten uit beheer.”
De provisie is standaard 7% van de koopsom, maar het intermediair kan daarvan afwijken. Bij vooroverlijden keert Basic-life de nabestaanden 90% van het opgebouwde kapitaal uit.
Premies voor de koopsom – geschikt voor lijfrente, pensioen of gouden handdruk – kunnen worden belegd in vier fondsen van Kempen & Co: het Equity Fund (Europese aandelen), het Mix Fund (aandelen, obligaties, deposito’s), het Bond Fund (obligaties) en het Deposit Fund (deposito’s). ASR heeft een aandelenbelang van 13,54% in de bank Kempen & Co.

Reageer op dit artikel