nieuws

Barão adviseur FirstEuropa

Archief

Makelaar en taxateur van verzekeringsbedrijven Cisco Barão is adviseur van de Ierse online tussenpersoon FirstEuropa in Nederland. Hij heeft daartoe bij de Kamer van Koophandel het bedrijf Ci2i Insurance in oprichting geregistreerd.

Ci2i Insurance houdt zich bezig met het aanbieden van financiële producten en verzekeringen, onder andere via internet, alsmede met de bemiddeling bij de totstandkoming daarvan.
Ci2i Insurance werd vorig jaar al gelanceerd in Ierland als pan-Europese online verzekeraar op het gebied van auto-, inboedel-, opstal- en reisverzekeringen. Dit bedrijf wordt geleid door Michael Cutbill en werd opgericht door Dinesh Dhamija, oprichter en directeur van het online reisbureau eBookers.
FirstEuropa
De online tussenpersoon FirstEuropa vestigt zich dit jaar in Nederland, maar ook in Ierland, Noorwegen, Frankrijk en Spanje. Volgend jaar wil het zich ook vestigen in Duitsland, Italië, Zwitserland en de andere Scandinavische landen. Het doel is om in 2010 dé online tussenpersoon in Europa te zijn
Bij de Autoriteit Financiële Markten is een vergunning aangevraagd voor het bemiddelen en adviseren in schadeverzekeringen.
Adviseur
Adviseur Cisco Barão is benaderd door Ci2i Insurance “omdat hij zich al langere tijd bezighoudt met allerlei vormen van distributiemodellen”.
“FirstEuropa is de handelsnaam waaronder Ci2i gaat werken. Zij willen een pan-Europese internettussenpersoon worden die voldoet aan alle wettelijke eisen.” Dat is volgens Barão ook de reden dat hij in Nederland Ci2i Insurance geregistreerd heeft. “Mijn rol is een adviesrol zoals ik die voor meer bedrijven heb.”
“FirstEuropa voert op dit moment gesprekken met alle verzekeraars om dit distributiemodel te onderzoeken. Ze gaan werken via internet en callcenters. Tussen nu en twee maanden zal het bedrijf zich voorstellen aan de Nederlandse pers. Het is in ieder geval geen vage partij waar men bang voor moet zijn”, aldus Barão.

Reageer op dit artikel