nieuws

Banksparen meer in trek dan verzekerd sparen

Archief

Het banksparen stijgt de komende drie jaar sterker dan verzekerd sparen, zegt bijna driekwart van het intermediair

Bijna de helft verwacht dat het verzekerd sparen zelfs grotendeels wordt vervangen door bancair sparen. Deze conclusie trekt bureau D & O uit een onderzoek onder 450 assurantiekantoren (respons 22%). Van de respondenten verwacht 60% voor dit jaar een groei in provisie uit bancair sparen, 32% rekent op een stijging van inkomsten uit verzekerd sparen en 43% ziet meer revenuen binnenkomen uit beleggen via beleggingsrekeningen. De inkomsten uit sparen vormen gemiddeld 9,4% van de provisieomzet . Van de geënquêteerde assurantiekantoren vindt 75% de beloning voor de acquisitie-inspanningen onvoldoende.

Reageer op dit artikel