nieuws

Bankroet DFK: 360 ontslagbrieven

Archief

Curator Frits Kemp van het in februari failliet verklaarde intermediairbedrijf De Financiële Kamer had de ‘eer’ om de meeste ontslagbrieven te mogen schrijven. Liefst 360 werknemers ontvingen een brief.

Ruim vijftig mensen daarvan werkten voor De Financiële Kamer en iets meer dan driehonderd waren – veelal in deeltijd – actief in de drie callcenters van het eveneens failliet verklaarde Vezass.
De Financiële Kamer, eigendom van Hans Stoop, behoorde in 2005 met een omzet van _ 6,5 mln nog tot de honderd grootste intermediairbedrijven van Nederland. Die omzet droogde begin 2007 volledig op. Vier leden van het managementteam (Dennis Schabracq, Rens van de Vuurst, Daniël Cools en Raymond van Laake) zegden hun arbeidscontract op. Zij leiden nu het bedrijf Adviespas in Amstelveen.
De portefeuille van De Financiële Kamer bestond uit zo’n 40.000 klanten. Driekwart daarvan had alleen polissen van Aegon. Zij worden nu door Aegon Bank (voorheen Spaaradvies) bediend. De overige 9.000 polissen liepen voornamelijk bij Avéro Achmea, Delta Lloyd en Legal & General.

Reageer op dit artikel