nieuws

Bankman leidt Meeùs

Archief

Leo Peeters Weem, afkomstig van ABN Amro, is de nieuwe directievoorzitter van Meeùs Groep.

De nieuwe topman volgt Willem Vermeend op, die in 2003 opvolger werd van Johan Boertjes en begin dit jaar z’n afscheid aankondigde. Vermeend is nu lid van de raad van commissarissen geworden.
Peeters Weem (47) werkte 22 jaar voor de bank en was daar laatstelijk als directeur verantwoordelijk voor de verkooporganisatie van ABN Amro Nederland. Hij heeft hoge verwachtingen van de groeipotentie van Meeùs en de ruimte die het intermediairbedrijf daarvoor krijgt van aandeelhouder Aegon. “Bij ABN Amro heb ik net een reorganisatie achter de rug, met juist minder kantoren en minder mensen.”
Zijn vertrek bij de bank is op eigen initiatief. Peeters Weem: “Ik zou begin dit jaar aan een sabbatical van enkele maanden beginnen en daarna volgens goed gebruik bij de bank een andere functie krijgen. Toen begon het te broeien: ik wilde iets anders, buiten de bank. Net toen ik die beslissing genomen had, kreeg ik de tip voor deze job.”
Groei
Op zijn wensenlijst prijkten termen als eindverantwoordelijk, ondernemer, groot bedrijf, geen bank, ontwikkeling. “Daar voldoet Meeùs volledig aan.” Peeters Weem wil op het ingeslagen pad, groei van het huidige aantal vestigingen van 128 naar zo’n 200, voortgaan. “Met assurantiën en onroerend goed heeft Meeùs, in deze omvang, een unieke combinatie. Mijn doel is maximale synergie tussen de twee onderdelen bereiken.”
Al zijn bankgerelateerde commissariaten heeft Peeters Weem neergelegd. De topbaan bij Meeùs in combinatie met vier kinderen laat weinig vrije tijd over. “Aan het spelen op piano in bandjes (Latijnse rock) kom ik niet meer toe.”
Leo Peeters Weem.

Reageer op dit artikel