nieuws

Banken tijdens euroconversie langer open

Archief

Verzekeraars zijn tevreden over langere openingstijden van banken en postkantoren tijdens de euroconversie.

De extra hoeveelheid wisselgeld betekent dat ook de hoeveelheid aanwezig kasgeld (wisselgeld plus omzet) op sommige momenten kan oplopen tot maximaal tweemaal de normale hoeveelheid.
Het Nationaal Forum voor de introductie van de euro heeft van de verzekeraars de bevestiging gekregen dat zij deze verruiming in dekking nemen. Er komen wel nadere aanbevelingen over de veiligheid van deze opslag(van vooral munten).
Het feit dat de banken en postkantoren tegelijkertijd hebben aangegeven in de periode 27 december tot en met 4 januari, met een uitloop tot 11 januari, langer open te zijn, komt tegemoet aan één van de wensen met betrekking tot de veiligheid.

Reageer op dit artikel