nieuws

Bank Kempen & Co werkt voor meerdere verzekeraars

Archief

Kempen & Co in Amsterdam gaat voor Stad Rotterdam beleggingsfondsen samenstellen en beheren. Klanten voor beleggingsverzekeringen van De Waerdye (Stad Rotterdam) kunnen in de loop van dit jaar daarin gaan beleggen.

Tot nu toe konden ze alleen beleggen in beleggingsfondsen van Robeco. Omdat Robeco een eigen levensverzekeraar (RoZeker) in het leven heeft geroepen, heeft Stad Rotterdam besloten tot deze nieuwe beleggingsmogelijkheden bij Kempen & Co.
De merchant bank (bank voor het bedrijfsleven) kent verzekeraars als aandeelhouders en verzekeraars als klanten.
Kempen & Co is een zelfstandige onafhankelijke beursgenoteerde bank, waarvan de aandelen grotendeels in handen zijn van een aantal institutionele beleggers in binnen- en buitenland, zegt directeur drs L. Deuzeman.
“De markt voor financiële diensten in Nederland wordt gekenmerkt door concentratie bij enkele zeer grote financiële instellingen die praktisch alle deelgebieden van de financiële dienstverlening bestrijken”, aldus het jaarverslag van Kempen & Co over 1995. “Deze bundeling van activiteiten binnen grote instellingen leidt ertoe dat bestuurders en toezichthouders van ondernemingen, terwille van de objectiviteit en onpartijdigheid, in toenemende mate de diensten zoeken van een onafhankelijke adviseur. Kempen & Co speelt als deskundige en onafhankelijke merchant bank hierop in”.
Minderheidsaandeelhouders zijn onder meer Generali, Delta Lloyd en Amev. Doordat die deelnemingen minderheidsparticipaties zijn, kunnen wij bank- en effectendiensten aanbieden aan verzekeraars”, aldus de directeur.
Kempen & Co beheert voor AXA Leven een daggeld-rekening en voor Generali een bedrijfsspaarrekening.
Voor een aantal maatschappijen treedt de bank op als effectenbemiddelaar. Daarnaast maakt Kempen & Co werk van corporate finance (begeleiding bij aandelenemissies, fusies en financieringsconstructies). Een derde poot is de afdeling vermogensbeheer, gericht op institutionele beleggers als verzekeraars en pensioenfondsen, en op vermogende particulieren. De afdeling ontwikkelt en beheert speciale beleggingsprodukten.
De bank – met kantoren in Genève en, sinds 1995, in New York – had in 1993 een omzet (rente, provisie, overige inkomsten) van f 52,3 (43,5) mln en een nettowinst van f 15,5 (13,1) mln, aldus het jaarverslag. De onderneming heeft 103 (92) medewerkers in dienst.

Reageer op dit artikel