nieuws

Bank Insinger de Beaufort komt met produkten voor intermediair

Archief

Effectenkredietinstelling Bank Insinger de Beaufort in Amsterdam wil binnenkort bancaire produkten gaan aanbieden aan assurantietussenpersonen. De stap van de bank volgt op de overname medio deze zomer door de Integro Groep.

De Integro Groep had, tot de overname van de bank, alleen het bemiddelingsbedrijf in effecten en vermogensbeheer Integro Asset Management (60 medewerkers). In mei dit jaar introduceerde dit bemiddelingsbedrijf nog twee beursgenoteerde aandelenfondsen met een belegd vermogen van f 23 mln, die via het intermediair worden verkocht.
Als gevolg van de overname worden de activiteiten van Ingero Asset Management geïntegreerd in die van de bank. De nieuwe combinatie (80 medewerkers) treedt op onder de naam Bank Insinger de Beaufort en richt zich vooral op vermogende particulieren. Het belegd vermogen bedraagt f 1,6 mld. De omzet beloopt nu f 45 mln per jaar.
Compleet assortiment
De samenwerking met assurantiekantoren beperkt zich vooralsnog tot het aabieden van beleggingsfondsen en vermogensbeheerprodukten. “Op korte termijn zal daarvan een compleet assortiment worden aangeboden”, zegt marketingmanager M. Wouters. De bank beheert in totaal vijf beleggingsfondsen, waarvan dus twee aan de Amsterdamse Effectenbeurs staan genoteerd.
Volgens Wouters worden al regelmatig zaken gedaan met 18 tot 20 assurantiekantoren van redelijke omvang die zich de financiële dienstverlening eigen hebben gemaakt. De activiteiten zouden op langere termijn kunnen worden uitgebreid met aanwezige bankactiviteiten als spaargelden (deposito’s) en kredietverstrekking. Het verstrekken van verzekeringsprodukten is uitgesloten, aldus Wouters.

Reageer op dit artikel