nieuws

Banenverlies bij RVS

Archief

Bij ING-dochter RVS zullen nog dit jaar “enkele tientallen” arbeidsplaatsen verdwijnen.

Verhoging van de efficiëntie geeft de loondienstmaatschappij op als reden voor de personeelsinkrimping. Momenteel werken er in Ede voor de binnendienst van RVS ruim duizend mensen. Enkele tientallen van hen moeten in de loop van dit jaar op zoek naar een andere baan. Van gedwongen ontslagen is overigens geen sprake: “Dat past niet in het ING-beleid”, aldus RVS-woordvoerder Jaap van Dorp.
Van Dorp, die het banenverlies als “niet zo spannend” betitelt, verwacht dat de meeste werknemers verdwijnen door natuurlijk verloop of door contracten met uitzendkrachten niet te verlengen. “We zijn aan het bekijken hoe we dit met de minste pijn kunnen realiseren.” Volgens Van Dorp is er geen link met de vorming van centrale administratie-afdelingen (Shared Service Centers) binnen het ING-concern. “Dat is nog wat prematuur.”
Overigens is RVS bezig met de realisatie van een nieuw kantoorgebouw aan de Loevestein in Ede. Achter het huidige hoofdgebouw verdwijnen de noodgebouwen, terwijl vóór het huidige hoofdgebouw een nieuw pand verrijst. Per saldo zal het aantal werkplekken iets verminderen.

Reageer op dit artikel