nieuws

Bancassurance-man Degen opvolger van Hubert bij Zwolsche Algemeene

Archief

Drs B

G.W. Degen (39) wordt per 1 oktober opvolger van mr Th.J. Hubert als algemeen directeur van de Zwolsche Algemeene. Hubert (59) zal overigens nog enige tijd als adviseur aan de Zwolsche verbonden blijven. Na zijn studie bedrijfseconomie in Tilburg werkte de in Bennekom geboren Ben Degen korte tijd bij de Centrale Woningstichting in Ede. Dit lag in het verlengde van zijn afstudeerscriptie over planmatig onderhoud van grote woningbestanden. “Ik ben daar nog even gebleven om de implementatie van de gedane voorstellen te begeleiden.” Het loopbaanpad dat Degen vervolgens heeft afgelegd, lijkt de ideale voorbereiding voor de allfinance-wereld van de jaren negentig. Hij trad namelijk eind 1980 in dienst bij de Amro Bank, waar hij zich eerst bezig hield met het produktmanagement van effecten en vervolgens met de marketing Particulieren. In 1986 maakte Degen, na daartoe benaderd te zijn, de overstap naar de Zwolsche Algemeene. “Dat leek me een leuk bedrijf, met een goede naam op het gebied van marketing. Ik werkte bij een heel grote onderneming en wilde graag naar een wat kleiner bedrijf, waar je directer de resultaten van je inspanningen kunt zien.” Degen startte bij de Zwolsche als hoofd marketing van het levenbedrijf en is sinds begin 1992 directeur Leven, hypotheken en de Holland Beleggingsgroep. “Ik heb het prettige voordeel, dat ik heel veel aan de bancassurance-kant heb gezien, zoals ten aanzien van onder meer beleggingen en distributiekanalen. Tja, het is gelopen zoals het is gelopen, maar als je terugkijkt is het eigenlijk heel boeiend.” Of hij net als Hubert met een publieke nieuwjaarsboodschap zal komen? Na een korte rustpauze, zegt Degen: “Er komt een nieuwjaarsboodschap, maar hoe… dat ziet u wel op 2 januari”.

Reageer op dit artikel