nieuws

Baks (DIN): “Enorme verschuiving naar direct-writers”

Archief

Algemeen directeur Robin Baks van Dutch Insurance Network (DIN) vindt dat het zelfstandig intermediair zich moet bezinnen op haar marktpositie met betrekking tot particuliere schadeverzekeringen. Baks doet deze uitspraak in het relatieblad van de postenbank DAK.

Volgens Baks is er sprake van forse verschuivingen in de distributiekolom. “Consumenten zijn niet meer onder één noemer te vangen. Het aandeel van het intermediair in de distributie van simple risks schadeverzekeringen is nog maar zo’n 30%. Er vindt een enorme verschuiving plaats naar direct-writers, met name via internet. We kunnen de realiteit niet langer ontkennen.”
De DIN-directeur ziet in deze ontwikkelingen een duidelijk signaal voor tussenpersonen om “serieus positie en functie te bepalen en bijvoorbeeld te overwegen om ook te gaan multichannelen”. DIN zal zich richten op de tussenpersonen die besloten hebben te overleven, aldus Baks. “Die willen we met raad en daad bijstaan.”      

Reageer op dit artikel