nieuws

BAE-Groep treedt harder op tegen roekeloze bromfietser

Archief

De landelijk werkende BAE-Groep gaat bromfietsers met een onverantwoord rijgedrag harder aanpakken. Bij de lancering van zijn nieuwe bromfietspolis kondigde het volmachtbedrijf aan voor deze ‘rood- en doodrijders’ een verscherpt acceptatiebeleid te zullen toepassen.

Bij de aanpassing van de bromfietspolis zegt BAE-Groep zich te hebben laten leiden door ervaringen met enkele tienduizenden bromfietspolissen. Bij de groep zijn 156 assurantiekantoren aangesloten, waaronder 85 ‘select-kantoren’ die in principe alle verzekeringen onderbrengen bij het volmachtbedrijf in Eindhoven.
Bij de acceptatie van nieuwe bromfietsverzekeringen zullen vooral bestuurders die rijden op opgevoerde brommers en zich schuldig maken aan schade als gevolg van verkeersovertredingen (onder meer door rood licht en/of te hard rijden) zullen harder worden aangepakt. Deze groep wordt aan de hand van het aanvraagformulier strenger gecontroleerd op het schadeverleden, zegt directeur André Bastiaans. “Iemand die twee of meer schades heeft geclaimd in één jaar, vliegt er uit of betaalt aanzienlijk meer premie.”
Volgens Bastiaans zullen verzekerden met opgevoerde brommers geweerd worden en zal er scherper worden toegezien op een juiste opgave van de leeftijd van de bestuurder. “Wij zullen de wijze van inschaling controleren, ook bij schadeclaims.”
Vooral automaten vormen de grootste schadelast, licht Bastiaans toe. “Voor die groep wordt een leeftijdsafhankelijke premie ingevoerd.”
Twee verzekeraars
BAE sluit bromfiets- en verhaalsrechtbijstandpolissen voor twee verzekeraars: Eerste Hollandsche (Generali) en LAR Rechtsbijstand. Bestuurders van bromfietsen met versnellingen die een jaar schadevrij hebben gereden, krijgen een premiekorting van 10%. Verder kunnen maximaal drie schadevrije jaren worden meegenomen naar de motor- of autoverzekering.
Het tarief voor ‘versnellers’ in de drie regio’s bedraagt f 430 (1), f 450 (2) en f 485 (3). Voor automaten is de premie f 145 in regio 1, f 160 (tot 23 jaar) of f 150 (vanaf 23 jaar) in regio 2 en f 159 (vanaf 23 jaar) of f 169 (tot 23 jaar) in regio 3.
De premie voor snorfietsen bedraagt f 85 in alle regio’s voor bestuurders vanaf 30 jaar. Voor jongere bestuurders is de premie f 135 in regio 1 en 2 en f 150 (tot 23 jaar) respectievelijk f 140 (23 tot 30 jaar) in regio 3. De premie voor de verzekering van een Spartamet bedraagt landelijk f 50.
De premie voor de ongevallen-/opzittendendekking voor bestuurder en passagier bedraagt f 25,20 per jaar. De verhaalsrechtbijstandsverzekering (inclusief verhaal letselschade) bedraagt f 34,24 per jaar.
Roekeloos rijdende bromfietsers worden harder aangepakt door BAE-Groep in Eindhoven.

Reageer op dit artikel