nieuws

BAE-Groep rekent op sterke groei bromfietsportefeuille

Archief

Bij de assurantietussenpersonen die samenwerken in de BAE-Groep zullen naar verwachting 60.000 bromfietsplaatjes over de balie gaan, tegen 45.000 in 1998. De afname van nieuwe bromfietsverzekeringen loopt naar verwachting nog door tot in de maand juni.

Volgens BAE-directeur André Bastiaans rijden er nog volop bromfietsers rond met een blauw – dus verlopen – verzekeringsplaatje, hoewel ze al per 1 mei over een nieuw zwart plaatje hadden moeten beschikken. “Deze mensen zijn onverzekerd, maar realiseren zich dat vaak niet. Wij letten daar natuurlijk sterk op, overigens in tegenstelling tot de politie”, aldus Bastiaans.
Volgens hem is het op gang komen van de verkoop van bromfietsverzekeringen voor een deel afhankelijk van de weersgesteldheid: bij mooi weer wordt de brommer uit de schuur gehaald en vervolgens pas verzekerd.
De bromfietscampagne van de Eindhovense BAE-groep liep al goed en heeft volgens Bastiaans een extra impuls gekregen door een ‘bromfietspagina’ in het Algemeen Dagblad, waarin de redactie een overzicht gaf van de verschillende bromfietsverzekeringen. “Daar kwamen wij goed uit”, aldus Bastiaans.
“Ik ga er wel van uit dat we dit jaar wat schades betreft beter zullen presteren dan in 1998. Toen hebben we namelijk forse verliezen geleden. Hoezo? Letselschade, letselschade en nog eens letselschade. Allemaal veroorzaakt door jongeren. We hebben om die reden een grote schoonmaak in onze portefeuille gehouden. Opgevoerde brommers komen er niet in. Verzekerden moeten in ons aanvraagformulier om die reden ook verklaren dat hun brommer niet opgevoerd is. Desondanks schat ik dat zo’n 15% van onze portefeuille aan het vermogen van z’n brommer heeft ‘geknutseld’. Dit jaar moet dat percentage veel lager worden. We hebben al enkele tientallen brieven verstuurd waarin we verzekerden mededelen dat ze niet langer welkom zijn, tenzij ze een verklaring van de politie overleggen waarin staat dat hun brommer niet langer is opgevoerd. Sommige politiekorpsen hebben ons dat niet in dank afgenomen.”
Bij de BAE-Groep zijn circa tweehonderd tussenpersonen aangesloten. Risicodrager van de bromfietspolis is Eerste Hollandsche (Generali).

Reageer op dit artikel