nieuws

Azivo prikkelt Nuts met advertentie

Archief

Azivo prikkelt Nuts met advertentie

Doordat Nuts de afgelopen jaren met veel negatieve publiciteit werd geconfronteerd, profiteerde Azivo op grote schaal van een onderlinge afspraak over het vrije overstappen van ontevreden verzekerden tussen de beide Haagse ziekenfondsen. Meer dan 10.000 Nuts-verzekerden zouden vorig jaar de overstap hebben gemaakt. Bij het sluiten van dat heren-akkoord had men eertijds natuurlijk louter het ‘individuele ongenoegen’ op het oog en niet een min of meer collectief vluchtgedrag onder invloed van een golf van negatieve publiciteit. Nuts wilde dus van die afspraak af en kreeg begin mei van de rechter (in een door Azivo aangespannen geding) zijn zin, althans per 1 juli dit jaar. Azivo wilde vóór die datum nog ‘scoren’ en begon (in de periode dat heel het land in de ban was van het Europees kampioenschap voetbal) te adverteren onder de noemer: ‘In naam van Oranje doe open de poort’. In de tekst werd gesteld, dat “de andere in de Haagse regio werkzame zorgverzekeraar het nodig achtte de vrije keuze die u als ziekenfondsverzekerde altijd gehad heeft, drastisch in te perken”. Nuts heeft daar op zaterdag 15 juni in de Haagsche Courant (toen er ook weer de halve pagina van Azivo in stond) paginagroot op ingehaakt: ‘Onze poort staat altijd open’.
Eénjarig bestaan gevierd met karten
Ter ere van het 1-jarige bestaan van schade- en onderzoeksbureau ‘Hoofddorp’ werd voor de assurantie-relaties een kart-happening georganiseerd in het kartcentrum van Michael Bleekemolen in Amsterdam. “Na twee trainingen, twee wedstrijden en een zinderende finale bleek Danny Siou (Stad Rotterdam) de snelste van de ruim 30 deelnemers. Tweede werd Egon Jacobs (Rijnmond), op korte afstand gevolgd door Erik Outhoff (Turien & Co). Op de 4e plaats (helaas dus net buiten de prijzen) finishte Jeske Kuijpers (De Goudse) als snelste dame”, bericht Marcel Wetter van ‘Hoofddorp’.
De betere assurantiekarters, v.l.n.r. Erik Outhoff, Danny Siou en Egon Jacobs.
Een fiets van de Europeesche
De Europeesche onderzocht onlangs de lezerswensen van de ontvangers van Europost, het blad waarin de relaties van achtergrondinformatie over reis- en recreatieverzekeringen worden voorzien. Onder de inzenders van het enquêteformulier werd een fiets verloot. Mevrouw M. Bach van Schuurs Assurantiën te Wilnis mocht de prijs uit handen van Walter van Tiel van Europeesche in ontvangst nemen. Foto: de winnares heeft al voorpret bij de gedachte aan het weggetje met kinderkopjes. Van Tiel (achterop) weet nog van niets.
Motormuizen naar de Eifel
Midden juni hield de MC MotorAss. een ‘volledig verzorgd’ weekend in de Eifel. “Voor de meeste van de 22 motormuizen uit de assurantiewereld was dit een eerste kennismaking met elkaar”, aldus voorzitter Ruud Kneepkens. Er werd een internationale route van 1.000 kilometer langs bergen en dalen gereden in prachtig zomerweer en met slechts twee gevalletjes van motorpech. (Secretariaat MC MotorAss.: tel 072-574.30.17).
Zürich schenkt pc’s aan Vogelbescherming
Onder het motto ‘Geef pc’s een tweede kans’ heeft Zürich 20 tweedehands pc’s geschonken aan de Vogelbescherming. De computers werden door adjunct-directeur A.G. de Meij van Zürich (links) overhandigd aan N.A. de Haan van Vogelbescherming Nederland.
Tour d’Elvia blijft populair
Evenals vorig jaar hebben bijna 600 intermediair-relaties van Elvia zich per fax aangemeld voor de Tour d’Elvia. Zij rijden ieder met één of twee eigen wielerploegen mee in de vijfde aflevering van dit tourspel. Een andere vaderlandse verzekeraar, TVM, is wederom zeer nauw bij de Tour de France betrokken. Vorige week donderdag was het feest voor iedereen die bij de Hoogeveense maatschappij betrokken is. In Besançon troefde TVM de Franse verzekeraar GAN af; anders gezegd: Jeroen Blijlevens (TVM) kaapte de overwinning weg voor de neus van Frederic Moncassin (GAN). Borrelpraat: Is er kans op een Blijlevensverzekering, of een Boardman/vrouw-polis?
Assurantie Hockey- tournooi 1996
Het Assurantie Hockey Tournooi 1996 wordt op vrijdag 6 september a.s. gehouden bij hockeyclub Klein Zwitserland in Den Haag. In het verzekeringbedrijf werkzame hockeyers (zowel senioren als veteranen) kunnen zich aanmelden voor de diverse te vormen teams onder de paraplu’s van Amsterdam, Den Haag, Provincie en Rotterdam. Er is ook weer een grote roep om scheidsrechters. Voor meer informatie en aanmelding: 070-345.94.60 (P.J. Verstralen) 010-421.06.15 (H.W. Nefkens).

Reageer op dit artikel