nieuws

AZ Hypotheken

Archief

AZ Hypotheken

Tja, het moet niet veel gekker worden. Na de Ajax- en de Feyenoord-vla kennen we sinds kort ook de AZ- hypotheek. AZ Hypotheken komen uiteraard uit het huis van Dirk Scheringa, de voorzitter van de voetbalclub en topman van het concern waarvan Frisia het vlaggenschip is. Wie zo’n hypotheek sluit, ontvangt een speciaal door AZ-keeper Oscar Moens gesigneerde wedstrijdbal. Hoeveel ballen zou AZ Hypotheken inmiddels hebben verstrekt? We bellen het nummer uit de advertentie in de omroepbladen. Via de telefoniste van DSB Hypotheekcentrum, komen we bij AZ Hypotheken. De woordvoerder moeten we zoeken wij Frisia. “Maar die is er nu niet, want die is even naar AZ”, wordt ons servicegericht verteld. Als we woordvoerder Hans van Goor later aan de lijn krijgen, valt het aantal van de verstrekte wedstrijdballen niet te scoren. “Wij doen geen uitspraken over de omzet”, houdt hij de boot af om vervolgens honderduit te spreken over de toch wel landelijke uitstraling van de Alkmaarse club.
AM sponsort zeiltocht naar Engeland
Assurantie Magazine wordt sponsor van de AssurMada, de assurantievloot die begin juni naar Engeland gaat zeilen (zie AM 4, pag. 23). Waar de initiatiefnemers in eerste instantie vlasten op reacties van bezitters van zeewaardige jachten, zijn het tot dusver vooral kandidaat-bemanningsleden die zich tot hen hebben gewend. Dus jachtenbezitters: zoek contact met Jean van Oosterhout (Royal Nederland, tel. 010-454.14.27) of Aad Remkes (Aon Nederland, tel. 010-448.73.04
Actieve reünie bij Westland/Utrecht
Kortgeleden ontving Westland/Utrecht Hypotheekbank op het hoofdkantoor in Amsterdam 45 tussenpersonen die met elkaar gemeen hadden dat zij op enig moment in hun loopbaan voor een korte of langere periode daar in dienst zijn geweest. Om de onderlinge banden weer eens aan te halen, werden zij uitgenodigd voor een feestelijke avond met WU-medewerkers. Onder het motto ‘handen uit de mouwen’ werden alle aanwezigen in drie (roulerende) groepen ingedeeld. De activiteiten bestonden uit bierproeven, jongleren en bereiding van het voorgerecht in de juiste aankleding (zie foto).
Klantgericht
Het eerste lustrum van Fortis-dochter CDK Bank onder het motto ‘High-5’ werd gevierd in het Utrechtse Jaarbeurs Congrescentrum met onder meer een prijsvraag voor tussenpersonen. Uitgaande van ruim 29.000 klanten per 1 januari 1993, hielden twee estafetteloopsters het intermediair de hamvraag voor hoeveel klanten er begin dit jaar in de boeken stonden. De schattingen varieerden van 39.000 tot zelfs 5,1 miljoen! Het juiste antwoord was op de kop af: 70.874. A. Klaassens van Nederlandse Bemiddelings Groep in Groningen zat er het dichtst bij en mocht zes VIP-kaarten voor de voetbalwedstrijd FC Utrecht-PSV op 8 maart afhalen.
Zweetband
Delta Lloyd presenteerde traditiegetrouw als eerste grote verzekeraar de jaarcijfers. Om het jaarverslag over 1997 was een zweet(hoofd)band gebonden. De gedachte dat het lezen van het jaarverslag dit keer wel eens heel wat hoofdbrekens en dito zweetdruppels zou kosten, was snel weggenomen. De resultaten lieten zich makkelijk lezen, en waren opnieuw erg goed: er werd een recordwinst geboekt.
Verslavend
Voormalig NCM-topman Harry Groen heeft er drukke weken op zitten als lijsttrekker van de VVD in Amsterdam. In die periode werd hij door Het Financieele Dagblad (FD) aan de tand gevoeld. Als Groen, wonend in Amsterdam-Zuid naar het centrum moet, maakt hij bij voorkeur gebruik van een taxi. Een auto met chauffeur? “Het werkt zo verslavend”, zegt hij, terugkijkend op de vijftien jaar dat hij bij de NCM een eigen chauffeur had. “Ik zou nog liever een deel van mijn salaris inleveren dan mijn chauffeur.” Groen bestrijdt dat hij politieke ambities had. “Ik was voorzitter van de selectiecommissie voor de VVD-fractie. Dat leek me het beste anti-conceptiemiddel tegen de eigen kandidatuur”. Op 26 september jl. werd Groen ontboden bij de locale VVD-topman. “Hij drukte me het kandidatenlijstje onder de neus: mijn naam prijkte bovenaan. Ik heb toen een kreet geslaakt die door een oorlogsvoerende indiaan niet valt te evenaren. Binnen 36 uur moest ik beslissen. Dat is toch het beste bewijs dat de regie niet van mijn kant komt”, aldusd Groen in het FD.
Harry Groen
Offerte
Tijdens de perspresentatie van het jaarverslag 1997 deelde bestuursvoorzitter Hans-Erik Jansen mee dat Delta Lloyd de nieuwbouw overweegt van een tweede kantoortoren (30.000 m2 vloerruimte) naast het huidige pand van de maatschappij in Amsterdam. De bouw van deze toren, vergelijkbaar met de Rembrandttoren, vergt een investering van om en nabij f 175 mln, aldus Bram Anbeek van der Meijden, die per 1 april met de vut gaat. Het gebouw zal de naam Mondriaantoren krijgen. Vraagje uit de zaal aan Jansen: “Is Cor Boonstra (Philips) al langs geweest?” Waarop deze repliceerde: “Ik wacht inderdaad nog op een offerte voor de verlichting.”
Uit de Haagsche Courant van 23 februari jl.

Reageer op dit artikel