nieuws

AXA voegt Mulderije toe aan intermediairbedrijf

Archief

AXA voegt het Zutphense assurantiekantoor Mulderije Groep, lid van de NVA, toe aan zijn intermediaire divisie.

Mulderije Groep is een meer dan honderd jaar oud assurantiekantoor, gevestigd aan de Zutphense IJsselkade. Het kantoor heeft een nevenvestiging in Nijverdal. Er werken momenteel achttien mensen bij Mulderije. Volgens directeur Harry Jansen op de Haar zette het bedrijf vorig jaar aan provisie tussen de f 8 mln en f 10 mln om.
Mulderije Groep wordt het eerste bedrijf uit het oosten van Nederland dat gaat vallen onder de Unirobe Groep, de van UAP geërfde tussenpersonenpoot van AXA. Verzekeraar AXA wordt hiermee eigenaar van tien NVA-leden. De andere zijn: Amstelraad (Amsterdam), Bouma & Koopman/De Kock (Den Haag), Kröller (Den Haag), AJMG Heintz (Rotterdam), Den Hollander (Barendrecht), Hoofdstad (Diemen), Van Houwelingen (Dordrecht), IAK (Eindhoven) en WBD Lippmann (met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Nieuwegein en Apeldoorn).
Volgens zowel AXA als Mulderije is de overdracht nog niet helemaal rond. De definitieve ondertekening wordt nog deze maand verwacht. Met nog een ander assurantiekantoor onderhandelt AXA over koop. Om welk kantoor dat gaat, wil het concern nog niet zeggen.

Reageer op dit artikel