nieuws

AXA-verzekering voor exclusieve uitvaarten

Archief

AXA Leven biedt via het intermediair een uitvaartverzekering voor exclusieve uitvaarten, verzorgd door de jonge organisatie Dignity & Care. Het gaat om een kapitaalverzekering tegen koopsom.

Dignity & Care wordt gevormd door negen uitvaartverzorgers, allemaal lid van de Nuvu (Nederlandse Unie van Erkende Uitvaartondernemingen). De nieuwe, landelijk opererende organisatie is gespecialiseerd in exclusieve uitvaarten voor bijzondere en/of goed gefortuneerde mensen.
Initiatiefnemer van Dignity & Care is uitvaartonderneming W.J. Innemee & Zonen (Den Haag). Innemee is al langer gespecialiseerd in de exclusieve uitvaarten. De overige acht uitvaartondernemers zijn: Bouwens (Amstelveen), Dordrecht & Omstreken (Dordrecht), Tap (Eindhoven), Boxtart (Apeldoorn), D. van Vuure (Hilversum), Peuse (Echt), Assen/Dielemans (Maastricht) en Van der Spek (Rotterdam).
Speciaal voor het Dignity & Care-product heeft AXA Leven een kapitaalverzekering tegen koopsom ontwikkeld. De koopsom is minimaal f 10.000, het opgebouwde kapitaal moet aangewend worden voor de uitvaartkosten.
De uitvaartverzekering is een universal-lifeproduct. In de eerste vijftien jaar van de looptijd geldt een vast verzekerde kapitaal, dat afhankelijk is van de gestorte koopsom en de leeftijd van de verzekerde. Daarna wordt de (hogere) opgebouwde waarde van de verzekering bij overlijden uitgekeerd.
De doelgroep waarop AXA en Dignity & Care mikken is overigens niet groot: maximaal zevenhonderd uitvaarten (0,5% van de totale markt) per jaar. Dignity & Care denkt “in de aanvangsfase hooguit een tiental exclusieve uitvaarten per jaar te verzorgen.” Voor het intermediair is een brochure van de exclusieve uitvaartondernemers beschikbaar.

Reageer op dit artikel