nieuws

AXA verkoopt Duitse portefeuilles

Archief

De portefeuilles van het Duitse kantoor van AXA Nederland, worden met terugwerkende kracht per 1 januari overgedragen.

AXA Nederland heeft zijn Duitse kantoor, van waaruit zowel schade- als levensverzekeringen werden verkocht, vorig jaar afgestoten. “Het past niet in onze strategie om er in Keulen nog een bijkantoor op na te houden, terwijl ons concern via AXA Colonia al in Duitsland is vertegenwoordigd”, aldus AXA-woordvoerder Tom Peijster. AXA Colonia is overigens niet de overnemende partij.
De levenportefeuille gaat naar de Allgemeine Rentenanstalt Lebensversicherung AG (Stuttgart). De vanuit het Keulse bijkantoor gesloten schadeverzekeringen worden overgedragen aan de Würtembergische und Badische Versicherungs Aktiengesellschaft (Heilbronn am Neckar).
In het jaarverslag wordt gemeld, dat de verkoop van het Duitse kantoor “per saldo een positief resultaat opleverde van meer dan f 7 miljoen.”

Reageer op dit artikel