nieuws

AXA verhoogt diefstaldekking lijfsieraden op inboedelpolis

Archief

Met ingang van 1 januari 2006 heeft AXA het verzekerd bedrag voor diefstal van lijfsieraden verhoogd van _ 5.000 naar _ 6.000. Deze verhoging is van toepassing op de inboedelverzekering van het AXA Privé Pakket.

Op de inboedelwaardemeter, die onlangs op advies van het Verbond van Verzekeraars is aangepast, moet de waarde van lijfsieraden worden opgegeven als deze uitkomt boven _ 6.000. Hoewel dit feitelijk geen consequenties had voor de tot _ 5.000 gemaximeerde diefstaldekking in de oude polisvoorwaarden, leidde dit verschil in de praktijk nogal eens tot verwarring, licht AXA de verhoging toe.
Ook Interpolis heeft inmiddels laten weten deze dekking te zullen verhogen, maar dat zal pas in september plaatsvinden: “Dan nemen we het meteen met de nieuwe voorwaarden mee.” Bij Nationale-Nederlanden, Achmea Schade en Delta Lloyd bestaan vooralsnog geen plannen om de diefstaldekking voor lijfsieraden op de inboedelverzekering op te trekken.

Reageer op dit artikel