nieuws

AXA-topman noemt Duitse levenmarkt te weinig winstgevend

Archief

AXA-topman Henri de Castries is van mening dat de markt voor levensverzekeringen en pensioenen in Duitsland veel te weinig winstgevend is voor de aanbieders en hun aandeelhouders

In een interview met het Handelsblatt zegt hij dat dit ‘dringend moet veranderen’. Met het oog hierop wijst hij op het feit dat volgens de Duitse wetgeving levensverzekeraars een te groot deel (90%) van hun bruto-inkomsten aan verzekerden ten goede moeten laten komen. Mede door een hoge rendementsgarantie, ontvangen Duitsers gemiddeld een beter rendement dan verzekerden in onder meer de Verenigde Staten en Australië. Voorts staat in zijn ogen de Duitse levenmarkt voor grote veranderingen, waarbij onder meer de traditionele kapitaallevenpolis meer en meer plaats zal maken voor beleggingsgebonden leven- en pensioenverzekeringen.

Reageer op dit artikel