nieuws

AXA: ‘Standsorganisaties gaan heilige huisjes omver werpen’

Archief

De intermediaire standsorganisaties zullen in 2006 “een aantal heilige huisjes omver werpen”. Deze voorspelling deed directievoorzitter Jan van den Berg van AXA Nederland in zijn nieuwjaarsboodschap tot het personeel.

Van den Berg deed zijn voorspellingen in verband met de toenemende verkoop van simple-riskproducten via internet. “De vooruitzichten voor de particuliere markt zijn afhankelijk van de mate waarin de intermediaire kolom zich omvormt naar online business.”De AXA-topman sprak verder de verwachting uit dat “2006 economisch een goed jaar belooft te worden”. AXA zal dit jaar opnieuw voorzichtige stappen zetten in de co-assurantiemarkt.
In het eerste WFD-jaar ziet Van den Berg geen grote gevolgen voor de dagelijkse business. “De impact daarvan komt pas in het jaar daarna. Een enorme compliance professie opent zich”, aldus van den Berg. Hij benadrukte dat AXA zwaar zal inzetten op de verbetering van de administratieve performance op levengebied. “AXA investeert in een ‘state of the art’ ICT-platform voor universal-lifeverzekeringen. Dit product staat erg in de spotlights en de contouren zullen drastisch veranderen. Goede transparante offertes, periodieke reviews en tussentijdse goede informatie over het kostenrisico. Het wordt steeds meer een specialiteit”, aldus Van den Berg.

Reageer op dit artikel