nieuws

AXA schoont portefeuille op

Archief

AXA is bezig met een opschoningsoperatie, die de omzet in ons land verder zal doen dalen, maar de winstgevendheid flink moet verbeteren.

Uit summiere cijfers van het Franse moederconcern blijkt dat de omzet van AXA Nederland dit jaar wederom daalt. Vorig jaar zakten de premie-inkomsten al met 12%. Dit jaar zijn het schade- en zorgbedrijf de boosdoeners. De omzet van AXA Schade is in het eerste halfjaar met zo’n 15% gedaald. Als reden geeft AXA aan een sanering van volmachtkantoren en minder omzet uit het provinciale kanaal. “We zijn bezig met een opschoningsoperatie en streven naar een gezonde winstgevende portefeuille.”
Bij AXA Zorg resulteren premieverlagingen en het afstoten van enkele contracten in een omzetdaling van ruim 3% tot e 192 (199) mln. Wel meldt AXA dat bij de individuele arbeidsongeschiktheidsverzekering Unim sprake is van een duidelijke omzetstijging.
Groei is er dit jaar te zien in het levenbedrijf van AXA. Na het eerste kwartaal stond de teller op +15%, na twee kwartalen is de plus 11% ten opzichte van 2003. Uit beleggingsverzekeringen is tot nu toe e 147 (139) mln omzet gehaald, uit verzekeringen in geld e 138 (119) mln. “Vooral de Goodlife-renteactie en de Woonvrij Hypotheek scoorden goed”, zegt AXA.

Reageer op dit artikel