nieuws

AXA Nederland onderdeel AXA Noord-Europa

Archief

AXA Nederland gaat op in een nieuw te vor­men bedrijfsonderdeel AXA Noord-Europa. Daaronder vallen de activiteiten van AXA in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland en Zwitserland, uitgezonderd internationale contracten, herverzekeringen en vermogensbeheer. De huidige voorman van AXA België, Alfred Bouckaert, krijgt de leiding in handen.

De vorming van het regionale platform met relatief vergelijkbare markten moet zorgen voor een versnelling van de groei en verbetering van de efficiency. Succesvolle projecten moeten uitgewisseld worden en er moet gezamenlijk gewerkt worden aan de kwaliteit van de dienstverlening. “Zo hebben wij het product Goodlife overgenomen van AXA België”, aldus woordvoerder Jeroen Brouwers van AXA Nederland.
Volgens AXA is de regio Noord-Europa goed voor 14% van de premieomzet uit levens- en zorgverzekeringen en 26% van de omzet uit schadeverzekeringen. Binnen Noord-Europa is Nederland goed voor 10% tot 15% van de inkomsten; Duitsland en België vormen de hoofdmoot. De Franse verzekeringsreus had al vergelijkbare onderdelen in de regio’s Middellandse Zee (Italië, Spanje, Portugal, Marokko en Turkije en het Midden-Oosten) en Azië Pacific (Zuidoost-Azië, Australië en Nieuw-Zeeland)

Reageer op dit artikel