nieuws

AXA Leven krijgt draai om de oren in onderzoek van IG&H

Archief

De waardering van tussenpersonen voor de dienstverlening van AXA Leven is dramatisch gedaald, afgaand op het performance-onderzoek Leven 2005 van IG&H. Het indexcijfer voor AXA’s rapport zakt van 100 naar 95, waarmee AXA de drager van de rode lantaarn wordt.

“In de foutloosheid en snelheid van onze administratie is verbetering mogelijk”, erkent woordvoerder Alexander van Loon schoorvoetend. “We gaan de systemen verbeteren; het proces van outsourcing aan Accenture is afgerond.” Eerder meldde topman Jan van den Berg dat AXA daarin _ 10 mln heeft geïnvesteerd.
In het IG&H-onderzoek hebben negentien levensverzekeraars voor 23 aspecten van hun dienstverlening een rapportcijfer gekregen. De beste maatschappij is, voor de zesde keer op rij, Legal & General. Het waarderingsindexcijfer daalt overigens wel met twee punten tot 106. Bij het vergelijkbare performance-onderzoek van DAK, NBVA en NVA is Legal & General ook al vijf keer uitgeroepen tot beste (individuele) levensverzekeraar.
Falcon Leven en De Amersfoortse (beste buitendienst) bezetten de tweede en derde plaats. Concerngenoot Fortis ASR staat in de middenmoot; in 2004 bezette Amev nog de tweede plaats en Woudsend en Stad Rotterdam de voorlaatste en laatste plaats.
DBV en Generali boeken relatief de grootste progressie. In de onderste helft van de ranglijst (met een indexcijfer lager dan 100) zijn er dikke minnen voor Avéro, Delta Lloyd, Onderlinge ‘s-Gravenhage, Klaverblad, Aegon en hekkensluiter AXA. Het de laatste jaren onder vuur liggende Nationale-Nederlanden werkt zich met een plus op tot de middenmoot.
Performance-onderzoek Leven IG&H 2005
1 1 Legal & General (-2)
2 5 Falcon (+1)
3 4 De Amersfoortse (-)
4 3 Interpolis (-2)
5 8 Reaal (+1)
6 12 Generali (+2)
7 6 Zwitserleven (-)
8 18 DBV (+2)
9 13 Allianz (+1)
10 19 De Goudse (+1)
11 – Fortis ASR
12 21 Nationale-Nederlanden (+1)
13 9 Avéro Achmea (-3)
14 10 Delta Lloyd (-3)
15 17 Winterthur (-1)
16 11 Onderlinge ‘s-Gravenhage (-4)
17 14 Klaverblad (-4)
18 20 Aegon (-2)
19 15 AXA (-5)

Reageer op dit artikel