nieuws

AXA lanceert drie nieuwe fondsen

Archief

AXA Leven lanceert in het najaar drie nieuwe, beursgenoteerde beleggingsfondsen.

Met het fonds AXA Aandelen Euro speelt de verzekeraar in op de nieuwe euromunt. Belegd wordt in aandelen van bedrijven uit de elf EMU-landen. Overigens kende AXA al een Nederlands en internationaal aandelenfonds.
AXA introduceert ook het eerste sectorfonds: AXA Financiële Sector. Dit fonds belegt in internationale aandelen van financiële instellingen. Het derde, nieuwe fonds is AXA Obligaties Internationaal.
Eind 1997 telden de vijf bestaande beleggings- en rentefondsen van AXA een totaal vermogen van f 1,2 mld. Inclusief koersstijgingen bedroeg de groei in een jaar tijd f 700 mln. Beleggen in de AXA-fondsen kan via een AXA Beleggingsrekening. Daarvan maken inmiddels 35.000 mensen gebruik.
Het grootste fonds is AXA Actief Beheer Nederland met een fondsvermogen van f 915 mln, dat vorig jaar een rendement van 20,1% liet noteren. De twee rentefondsen zijn goed voor een vermogen van ‘slechts’ f 30 mln.

Reageer op dit artikel