nieuws

AXA komt met vast tarief voor zakelijke personenauto’s

Archief

AXA heeft besloten om binnen het Bedrijven Pakket (ABP) voor personenauto’s voortaan één vast basistarief te hanteren. De verzekeraar claimt daarmee de eerste te zijn in ons land die voor zakelijke personenauto’s de bonus-malusladder laat vallen, waardoor ook geen no-claimbescherming meer nodig is.

“Wij kwamen tot de conclusie dat een aantrekkelijker tarief noodzakelijk was en wilden ons duidelijk onderscheiden in de markt”, verklaart branchemanager Motorrijtuigverzekeringen Barend van der Wall het besluit van AXA. “Door het bonus-malusprincipe af te schaffen gaan we net een stapje verder.”
Bepalend voor de hoogte van het tarief zijn, naast de cataloguswaarde van de auto, onder meer het soort bedrijf, het gebruik van de auto, de functie van de bestuurder en zijn leeftijd en de regio waar het bedrijf is gevestigd. Op grond daarvan wordt de hoogte van het risico bepaald en daar wordt vervolgens een vaste premie aan gekoppeld.
Het vorig jaar vernieuwde AXA Bedrijven Pakket combineert twintig verzekeringen, waaronder de autoverzekering, in een polis. De pakketkorting kan oplopen tot 11% over de totale premie.
Tussenpersonen zijn per brief geïnformeerd over het nieuwe tarief en de nieuwste release van de offertesoftware van het ABP. Meer informatie is te verkrijgen bij de accountmanager van AXA of op www.supportweb.nl.

Reageer op dit artikel