nieuws

AXA komt met Accenture tot nieuw pensioenproduct

Archief

AXA heeft een nieuwe pensioenverzekering op basis van beschikbare premie op de markt gebracht. AXA betitelt het product als “de standaard op het gebied van pensioenproducten”.

De maatschappij wijst daarbij op de hogere eindkapitalen, de snelle mutatieverwerking en de inzichtelijkheid van kosten en dekking. Het AXA PensioenPlan is het eerste resultaat van de samenwerking met Accenture, dat in mei de afdelingen ‘Operations’ en ‘ICT’, voor wat betreft de universal-lifeverzekeringen, overnam. AXA’s directievoorzitter Jan van den Berg is tevreden over die overdracht. “De overgang is zeer succesvol verlopen: de service naar de markt is verbeterd en de personeelsleden die in dienst zijn getreden van Accenture, zijn tevreden. En we hebben in korte tijd dit nieuwe product kunnen introduceren.”
Het PensioenPlan is in samenwerking met een aantal intermediairs speciaal ontwikkeld voor dga’s en werknemers (individueel en klein-collectief). De provisie, die geen invloed heeft op de kostenstructuur en evenredige opbouw, varieert van alleen afsluitprovisie (4%) tot alleen doorlopende provisie (8%).
AXA levert bij elke offerte standaard een pensioenbrief, waarbij gekozen kan worden tussen een beknopte en uitgebreide variant. Verder is er een Pensioen Expertise Centrum opgericht: een speciaal team van specialisten waar pensioenadviseurs terecht kunnen met vragen (pec@axa.nl).

Reageer op dit artikel