nieuws

‘AXA gaat Winterthur kopen’

Archief

AXA staat op het punt om voor _ 6 mld Winterthur over te nemen van bankconcern Credit Suisse.

Dat meldde de Zwitserse SonntagsZeitung afgelopen weekend. De krant baseert zich op een bron die direct bij de onderhandelingen betrokken zou zijn. Naar verluidt heeft AXA twee weken gekregen om de boeken van Winterthur door te nemen; mogelijk zou de transactie komende week al worden afgerond. Onlangs maakte Winterthur bekend de aandelen van Credit Suisse in de DBV-Winterthur Holding te hebben overgenomen, waarmee het aandelenbelang werd vergroot van 70% tot 95%.
Credit Suisse, die Winterthur in 1997 voor _ 8 mld kocht, kondigde eind 2004 aan de verzekeringsdochter naar de beurs te willen brengen en zich meer op de kernactiviteit bankieren te willen richten. Verkoop aan een verzekeraar, waarbij toen ook al de naam AXA viel, was geen optie omdat Credit Suisse vond dat er te weinig geboden was.
In ons land is Winterthur goed voor _ 160 mln aan leven- en _ 94 mln aan schadepremies; AXA Nederland boekte in 2004 een premieomzet van _ 540 mln in Leven en _ 247 mln in Schade. Mochten beide levenbedrijven bij een overname worden samengevoegd, dan klimt AXA op de ranglijst van levensverzekeraars naar verwachting van de elfde naar de negende positie.

Reageer op dit artikel