nieuws

AXA-directie redt het niet bij Reaal

Archief

De overname door SNS Reaal heeft inmiddels vrijwel de volledige directie van AXA Nederland doen verdwijnen.

Bij Reaal is duidelijk de keuze gemaakt om het eigen management de voorkeur te geven bij de integratie van AXA/Winterthur. Nadat directievoorzitter Jan van den Berg eerder dit jaar vertrok naar het Aziatische schadebedrijf van AXA, is ook directeur Schade Jan Boogaard opgestapt. “Die dingen gebeuren”, is de nuchtere reactie van Boogaard. “Er waren twee directies en degene die betaalt, bepaalt.” Overleg over een andere functie bij Reaal leverde niets op.
De taken van Boogaard worden waargenomen door Thijs Vervaat (47), die in 2006 al tijdelijk als bedrijfshoofd Programmamanagement werkte voor Reaal. Hij was interimmanager ICT bij waterleidingbedrijf PWN. Vervaat, voormalig honkbalinternational. Deed eerder bij De Goudse en Aon al ervaring op in het verzekeringsbedrijf.
Ook verdwenen
Behalve Van den Berg en Boogaard zijn ook de directieleden Peter van Solinge (Pensioen & aov) en Bert-Jan Tiesinga (financiën) inmiddels verdwenen bij AXA/Winterthur. De dit jaar aangetrokken directeur Leven en hypotheken Erwin van der Wal is als enige van het directieteam nog in functie; zijn toekomst is nog onduidelijk.

Reageer op dit artikel