nieuws

AXA Art biedt musea gratis inspectie van hun beveiliging

Archief

De kunstdiefstallen in Zwitserland vorige maand, waarbij binnen tien dagen drie kunstroven plaatsvonden, hebben AXA Art doen besluiten om musea beveiligingscontroles aan te bieden.

Bij de kunstroven in en rond Zurich werd voor vele tientallen miljoenen euro’s aan schilderijen buitgemaakt. Binnen de museumgemeenschap maakt men zich ernstige zorgen over de toename van dergelijke grote incidenten. Musea die hun bestaande fysieke, elektronische en bemande beveiligingssystemen en procedures opnieuw willen laten onderzoeken en verbeteren, kunnen daarom bij de kunstverzekeraar een onderzoek aanvragen. Dit onderzoek omvat een interview en een fysieke inspectie door een door AXA Art erkende beveiligingsinspecteur, gevolgd door aanbevelingen om de procedures te verbeteren.
De dienst is gratis voor cliënten van AXA Art. Aan overige musea zal een marktconforme vergoeding worden gevraagd. “Het doel is zwakheden te identificeren en terugkoppeling te geven over maatregelen die snel kunnen worden doorgevoerd om diefstal te ontmoedigen”, aldus AXA Art.

Reageer op dit artikel