nieuws

Avéro wil samenwerken met notarisketen

Archief

Avéro Achmea onderzoekt de mogelijkheden binnen de gestelde wet- en regelgeving om tot een samenwerking te komen met een landelijk netwerk van notariskantoren. Daartoe heeft de verzekeraar onder meer een onderzoek gehouden onder 248 hypotheekadviseurs. Hieruit blijkt dat meer dan 80% van de met Avéro samenwerkende hypotheekadviseurs vindt dat er betere afspraken moeten komen over de samenwerking tussen het intermediair en notariskantoren. Voor 95% van het intermediair is juridische ondersteuning de belangrijkste voorwaarde om samenwerking te zoeken met een notariskantoor.

Andere voorwaarden in de keuze voor een notariskantoor zijn de aanwezigheid ervan in de directe omgeving (85%), doorverwijzen van klanten (78%) en het verstrekken van kortingen aan klanten van het intermediair. Van de ondervraagde adviseurs werkt 61% al samen met een notariskantoor vanwege de relatie en het hogere kennisniveau. Karin Bosman, marktmanager Hypotheken bij Avéro, ziet perspectief in de uitkomsten van het onderzoek. “Het intermediair geeft voornamelijk aan behoefte te hebben aan ondersteuning op juridisch gebied. Dit sluit mooi aan bij de dienstverlening vanuit ons Kenniscentrum.” Bosman verwacht voor het einde van het jaar concrete stappen te kunnen zetten in de samenwerking tussen notariskantoren en het intermediair. 

Reageer op dit artikel