nieuws

Avéro wil diefstal in jachthavens beperken

Archief

Avéro Achmea wil met een nieuw beveiligingssysteem de diefstal uit jachthavens beperken.

Van de jaarlijks in Nederland gestolen 1.200 vaartuigen en 2.000 buitenboordmotoren wordt 50% uit jachthavens ontvreemd.
Avéro wil diefstallen beperken door middel van een nieuw integraal beveiligingssysteem en de verzekeraar voorspelt dat met de steeds strenger wordende eisen 60% van de jachthavens binnen drie jaar beschikt over een dergelijk systeem.
Goed overzicht
Data- en videocommunicatie moeten zorgen voor een goed overzicht in de jachthavens, waarbij een gedegen toegangscontrole en een individuele bootbeveiliging door middel van een zender (tag), onderlinge communicatie mogelijk maakt.
Het GSM-systeem in de boot fungeert als bedienpaneel en alarmgever, waarbij iedere melding geregistreerd en behandeld kan worden. Hierdoor kan de diefstal van boten een halt worden toegeroepen en is in de strijd tegen criminaliteit niet alleen een oplossing geboden voor terreinbewaking, maar ook voor vaartuigbeveiliging.
Brandbeveiliging
Ook de brandveiligheid zal met dit beveiligingssysteem een goede slag maken. De eis van Avéro om boten aan de ketting te leggen vervalt, wanneer jachthavens beschikken over een goedgekeurd beveiligingssysteem. Dit komt overeen met de regelgeving van de brandweer die bij eventuele brand de vaartuigen snel moet kunnen verplaatsen.
Nu is dit in veel gevallen niet mogelijk, wat de schade bij brand aanzienlijk vergroot.

Reageer op dit artikel