nieuws

Avéro voegt cafetariaconcept toe aan employee-benefits

Archief

Avéro heeft een concept ontwikkeld dat voorziet in een cafetariasysteem voor de arbeidsvoorwaarden van een werkgever. Het employee-benefitsprogramma BedrijfsZorgPlan van Avéro zorgt voor de inhoud van het concept, dat de naam SelectBenefits heeft gekregen.

SelectBenefits vertaalt de diverse arbeidsvoorwaarden van een werkgever in een bedragen. Daardoor kan een werknemer arbeidsvoorwaarden tegen elkaar ‘uitruilen’. Zo kunnen vakantiedagen worden verkocht, in ruil voor bijvoorbeeld een hoger prépensioen, een ruimere ziektekostendekking of een hogere autolease-categorie. Met dit zogeheten cafetariasysteem kan de werknemer een paket op maat samenstellen.
Voor de ontwikkeling van SelectBenefits heeft Avéro dankbaar gebruik gemaakt van de arbeidsvoorwaarden voor het personeel van Achmea-zuster Centraal Beheer. Een dergelijk cafetariasysteem staat (nog) niet ter beschikking van het Avéro-personeel.
De verzekeraar ziet met SelectBenefits goede kansen voor het intermediair. “Er moet gespit worden in de arbeidsvoorwaarden van een onderneming, waardoor de kennis van het bedrijf aanzienlijk wordt vergroot. Hierdoor zal een werkgever minder snel naar een andere aanbieder lopen én krijg je een goed beeld van eventuele hiaten of regelingen die voor verbetering vatbaar zijn. Hierop kan het intermediair vervolgens alert reageren”, aldus marketmanager Piet Mulder van Avéro.
Voor een succesvolle installatie van SelectBenefits is invulling met verzekeringsproducten van het BedrijfsZorgPlan, het employee-benefitsprogramma van Avéro, het meest wenselijk. “Daarmee is uitruil natuurlijk het beste te realiseren”, aldus Mulder.
De maatschappij heeft inmiddels in Zeist twee workshops gehouden voor het intermediair. Daar werd uitleg gegeven over het concept en konden tussenpersonen kennisnemen van het softwareprogramma waarmee een werknemer, thuis achter de pc, zijn eigen pakket arbeidsvoorwaarden kan samenstellen.
De Select Benefits van Avéro maken de werkgever al snel een stuk aantrekkelijker.

Reageer op dit artikel