nieuws

Avéro verliest 35.000 zorgklanten

Archief

Avéro heeft rondom de jaarwisseling per saldo 35

000 zorgverzekerden verloren. Daarmee kreeg de intermediairtak de grootste klap binnen Achmea Zorg. “Om de zorgverzekeringen ook op de lange termijn betaalbaar te houden, hebben wij bij een aantal merken in de aanvullende polissen aanpassingen gedaan in premie en voorwaarden”, verklaart Willem van Duin, verantwoordelijk voor Zorg in de raad van bestuur, het forse verlies van Avéro. De nieuwe dochter Agis groeide met 20.000 verzekerden. FBTO kon dankzij haar internetzorgverzekering 9.300 verzekerden bijschrijven. De overige zorgmerken, waaronder Zilveren Kruis en Groene Land, daalden samen met 3.500 verzekerden. Per saldo heeft Achmea een verlies van 9.200 verzekerden geleden op het totaal van circa 4,7 miljoen.

Reageer op dit artikel