nieuws

Avéro verlaagt premies verzuim

Archief

Avéro Achmea gaat de premies voor het overgrote deel van de bestaande verzuimverzekeringen per 1 januari verlagen. De korting kan oplopen tot 25%.

Avéro motiveert de daling door te wijzen op “de effecten van de verhoogde aandacht voor preventie en het actieve re-integratieprogramma”. Verder is er sprake van een lager dan verwachte WIA-instroom. Een klein deel van de verzuimklanten gaat echter een hogere premie betalen. “Zij hebben structureel meer aanspraak gemaakt op de polis”, aldus een woordvoerder.
Ook de premies van de WGA-Hiaatverzekering en/of WIA Excedentverzekering worden verlaagd, met respectievelijk 15 en 20%. De premiekorting voor de WGA Uitstapverzekering kan oplopen tot 35%, afhankelijk van branche, risico, combinatie met andere polissen et cetera.

Reageer op dit artikel