nieuws

Avéro verkoopt tweederde aandelen adviesketen FRA

Archief

Avéro heeft de meerderheid van haar aandelen in de Financiële Raadgevers Associatie (FRA) begin deze maand verkocht aan Leeman Management Consultancy (LMC) in Zeist. Een minderheidsbelang houdt de Achmea-dochter aan als belegging.

De verwerving van de FRA anderhalf jaar geleden was geen doel op zich van Avéro. De verzekeraar kreeg de aandelen min of meer in de schoot geworpen als gevolg van de miljoenenverliezen in de jaren 1996 tot en met 1998 bij de financiële adviesorganisatie (77 vaste medewerkers) in Bunnik. Door de financiële problemen kon de FRA een miljoenenschuld aan Avéro niet meer aflossen, waarop deze werd omgezet in aandelen.
Van dit aandelenpakket gaat 66% naar LMC. Dit adviesbedrijf is eigendom van drs. Louis Leeman, voormalig directeur van de PTT en van uitgever Bonaventura. Zelf behoudt Avéro een belang van 30%. De resterende 4% blijft in bezit van Has van Beers, tot begin deze maand algemeen directeur van de FRA. Met deze transactie is de voorgenomen managementbuy-out van de baan.
Hypotheekshop
Met de meerderheid van de aandelen in bezit, heeft Leeman met succes de functie van algemeen directeur van de FRA geclaimd. Van Beers, tijdelijk algemeen directeur na het vertrek van Clemens van Riet, blijft directielid voor commerciële zaken.
Volgens Leeman zal de strategie en het verkoopconcept van de FRA niet gewijzigd worden. Hij is er verder van overtuigd dat belangrijke synergievoordelen zijn te behalen.
Leeman is ook eigenaar van Employement Services Group (ESG), een detacheringsbureau voor kaderpersoneel in de financiële bedrijfstak. Verder is hij voorzitter van de Stichting Administratiekantoor Hypotheekshop, die de aandelen beheert van de hypotheekadviesketen waarin NVM-makelaars als franchisenemer deelnemen.

Reageer op dit artikel