nieuws

Avéro online met WIA

Archief

Avéro Achmea heeft een online offerteprogramma voor WIA-verzekeringen geïntroduceerd. Het is de bedoeling dat honderd tussenpersonen van de verzekeraar hierop worden aangesloten.

Met WIA Online kan voor alle producten van Avéro Achmea een offerte op maat worden aangevraagd. Als het intermediair vervolgens aangeeft welke polissen er al bij de verzekeraar lopen, rekent het computerprogramma de pakketkorting voor de klant door.
Avéro denkt dat de internetapplicatie vooral zijn diensten kan bewijzen voor de WGA-Uitstapverzekering. Voor de uitstapverzekering gelden er namelijk voor werkgevers twee uitstapmomenten op 1 juli en 1 januari. De Belastingdienst wil echter drie maanden van tevoren de opzegging bij het UWV in huis hebben. Dit betekent dat de klant vóór 1 oktober moet aangeven over te willen stappen naar een private verzekeraar.
“Met behulp van dit programma kan ons intermediair de klant nu alle administratieve rompslomp uit handen nemen, zoals het contact met de Belastingdienst en de garantieverklaring”, aldus Avéro Achmea.

Reageer op dit artikel